nieuws

Veel horeca in ‘grootste gebouw van Nederland

Hotel

In Rotterdam is het startsein gegeven voor het nieuwbouwproject ‘De Rotterdam’. In het gebouw, een ontwerp van Rem Koolhaas, komt veel horeca.

Veel horeca in ‘grootste gebouw van Nederland

Het is volgens de bouwers het grootste gebouw in Nederland dat in één keer wordt ontwikkeld. Het project zal op de Wilhelminapier verrijzen en moet in 2013 klaar zijn. De kosten van het project bedragen 350 miljoen euro.

Winkels, kantoren, horeca

De Rotterdam bestaat uit drie torens die onderling met elkaar zijn verbonden. Het heeft een hoogte van 150 meter en een totaal vloeroppervlak van zestien hectare. Winkels, kantoren en woningen krijgen er een plek. Ook biedt het gebouw ruimte aan een hotel, een conferentiecentrum, een sportschool en diverse horecagelegenheden.

Holland-Amerika-Lijn

De naam ‘De Rotterdam’ verwijst naar de geschiedenis van de bouwplek. Vanaf de Wilhelminapier gingen tienduizenden Nederlanders aan boord van de schepen van de Holland-Amerika-Lijn.