nieuws

Verbouwen tijdens de crisis: doen

Hotel

Hotel Albus in Amsterdam heeft een grondige verbouwing ondergaan tijdens de crisistijd, en is nu heropend met een extra ster. Eigenaar Taco van der Meer raadt iedere hotelier aan om te verbouwen tijdens de crisis.

Verbouwen tijdens de crisis: doen

‘Nu kon ik goed onderhandelen met aannemers en leveranciers’, zegt hij in het Parool. ‘Voor hetzelfde geld heb ik nu een hogere kwaliteit bereikt.’

‘Ik merk zeker de gevolgen van de crisis, maar het Albus is een hotel waar de bezettingsgraad altijd hoog is gebleven. Alleen lag hij de afgelopen tijd onder de negentig procent.’ De gemiddelde bezettingsgraad in Amsterdam lag vorig jaar op 67.5 procent.

De investering van Van der Meer was niet gering voor een middelgroot hotel: hij investeerde 1,4 miljoen euro.

Hij pakte de verbouwing dan ook grondig aan en liet drie designbureaus tegen elkaar pitchen. Hij zocht zelf de bedlampen uit, was betrokken bij de ontwikkeling van de interactieve multimedia-tv’s die op de kamers hangen en verbleef in veel verschillende hotels om inspiratie op te doen.

Het hotel aan de Vijzelstraat telt 74 kamers. Van der Meer kocht het in 2002, toen de toekomst er voor de Amsterdamse hotelsector nog erg rooskleurig uitzag.

Reageer op dit artikel