nieuws

Weer nieuw Amrâth hotel met La Place

Hotel

Wereldwijd en ook in Nederland schorten hotelketens nieuwbouwprojecten op onder druk van de financiële crisis, maar bij Amrâth Hotels willen ze van een bouwstop niets weten. Volgende gaat de eerste paal de grond in van het nieuwe Hotel Maarsbergen langs de A12, met weer een La Place als buurman.

Weer nieuw Amrâth hotel met La Place

Het tweede miljoenenproject in korte tijd voor de Amrâthgroep; vorige week gaf Amrâthbaas Giovanni van Eijl ook al het startschot van een nieuw hotel op de grensovergang Hazeldonk langs de autosnelweg Antwerpen – Breda. Net als in Hazeldonk krijgt Van Eijl in Maarsbergen een La Place restaurant als buurman.

Het hotel dient als vervanging van Motel Maarsbergen, dat sinds 1960 pal naast de afrit Maarsbergen staat. Directe aanleiding voor de vernieuwing is de verbreding van de A12 en de verlegging van de afslag, die dwars door de huidige bebouwing komt en herinrichting van het terrein noodzakelijk maakt.

Na de voltooiing van het nieuwe Hotel Maarsbergen, La Place en het Tango zelftankstation, voldoet de locatie Maarsbergen weer helemaal aan de behoeften van de moderne snelweggebruiker en de regio. De locatie wordt in de markt gezet als ‘Poort van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug’, met de bedoeling meer toeristen aan te trekken.

Het nieuwe Hotel Maarsbergen telt straks 93 viersterrenkamers, waaronder zes suites en een MIVA (mindervalide) kamer. Op de begane grond acht zalen, een restaurant en een bar. Begin 2010, misschien iets eerder al, is de bouw voltooid. Dan wordt het oude gebouw van het motel gesloopt. Het aanpalende rijksmonument ‘t Voorhuys, ooit een halteplaats voor postkoetsen, blijft staan. Het personeel van het motel verhuist mee naar de nieuwbouw.