nieuws

‘Wereldhotel’ op nieuw topattractiepark

Hotel

Een hotel van wereldkwaliteit moet plaats krijgen in een omvangrijk nieuw sprookjesresort in Oost-Slowakije. Daarnaast biedt het 450 hectare grote attractiepark van Nederlandse makelij nog tal van horecafaciliteiten.

‘Wereldhotel’ op nieuw topattractiepark

Het plan voor het Bird Valley Resort in het Oost-Slowaakse plaatsje Humenné wordt gemeld door Het Financieele Dagblad.

De zakenkrant schrijft dat het park een vijfsterrenhotel krijgt ‘dat zich wil gaan meten met de wereldtop’. Voor goedkopere overnachtingen moet een 630 kamers tellend Sissi-hotel uitkomst bieden.

Naast logiesmogelijkheden biedt het park ook veel ruimte aan restaurants, winkels en andere stedelijke voorzieningen. Ook komen er circa tweeduizend appartementen, villa’s en houten lodges, een eigen opleidingscentrum, congresfaciliteiten, een manage en een camping.

Bedenker van het grote park in het Nederlandse bedrijf Darc Leisure. De bedoeling is dat de bouw van het park volgend jaar start. Met de bouw van het prestigieuze park is een investering gemoeid van 250 miljoen euro. De opbrengst van de verkoop van villa’s en appartementen moet een deel van de kosten dekken. De rest komt van investeerders.