nieuws

Zeker 55.000 mensen zagen Oerol

Hotel

Het culturele festival Oerol op Terschelling heeft dit jaar ongeveer 55.000 bezoekers getrokken. Dat heeft de organsiatie van het festival zondag bekendgemaakt. De aantallen zijn gebaseerd op schattingen van de jachthaven en de rederij die veerdiensten onderhoudt tussen Harlingen en het eiland. Vorig jaar kwamen er zo’n 57.000 mensen voor naar Terschelling.

Zeker 55.000 mensen zagen Oerol

De organisatie is tevreden over het verloop van het festival, dat dit jaar voor de 29e keer werd gehouden. Alleen het weer viel de laatste dagen een beetje tegen. Vanwege de regen moesten vijf voorstellingen worden afgelast.

Op Terschelling konden mensen zich tien dagen lang onderdompelen in locatietheater, landschapskunst en muziek. Het programma bestond uit veertig theatervoorstellingen, waarvan 24 Nederlandse premières. Voor Oerol waren in totaal circa 100.000 voorstellingskaarten beschikbaar. Volgens een woordvoerster is daarvan 87 procent verkocht.

Het thema dit jaar was ‘zilte luchtspiegelingen’. Bezoekers aan het festival ruiken de geur van de zee en het Terschellinger landschap en dat doet ze wegdromen en hun fantasie prikkelen, zo is de gedachte achter het thema.

Reageer op dit artikel