nieuws

Zorghotel in plaats van ambtenaren

Hotel

Een nieuw zorghotel komt op de plaats waar vroeger het gemeentehuis van Zelhem gevestigd was. Het gebouw gaat gedeeltelijk tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuwe vestiging van De Gouden Leeuw Groep. Deze groep is ook eigenaar van zorghotel De Gouden Leeuw in Laag-Keppel.

Zorghotel in plaats van ambtenaren

Het nieuwe zorghotel – 34 appartementen en zeven plaatsen voor tijdelijk opvang – krijgt de beschikking over voorzieningen als restaurant, keuken, recreatieruimte, een stilte centrum en een kapsalon. In het hotel wordt 24 uur zorg per dag aangeboden.

De appartementen worden met 80 vierkante meter twee keer zo groot als in Laag-Keppel. De bewoners betalen daar € 1500,- per maand, aldus De Gelderlander. In het nieuwe hotel te Zelhem zal dat bedrag in verband met de extra ruimte hoger komen te liggen.

Eten en drinken zijn bij dat bedrag inbegrepen. De zorg wordt via de AWBZ door de overheid betaald. Ook bewoners die verpleeghulp nodig hebben kunnen in het nieuwe zorghotel terecht.

Reageer op dit artikel