nieuws

Aftrap jubileumjaar Amsterdam met Hotelnacht

Hotel

In Amsterdam is de officiële aftrap gegeven voor het jubileumjaar 2013. Met een reeks festiviteiten viert de hoofdstad dat de grachten 400 jaar bestaan. Ruim 2000 hoofdstedelingen verbleven dit weekeinde een nachtje in een hotel in hun eigen stad tijdens de eerste Amsterdamse Hotelnacht.

Aftrap jubileumjaar Amsterdam met Hotelnacht

Met de onthulling van een symbolische brug openden voorzitter Alexander Rinnooy Kan van de Stichting Amsterdam 2013 en locoburgemeester Carolien Gehrels zondagmiddag 13 januari het feestjaar. De brug geldt als herkenningsteken en zal op diverse plaatsen in de stad te zien zijn.

Met een reeks festiviteiten viert de hoofdstad dat de grachten 400 jaar bestaan. Ook veel instituten jubileren, zoals debatcentrum Felix Meritis (225 jaar), dierentuin Artis (175 jaar) en het Concertgebouw (125 jaar).

Amsterdamse Hotelnacht

Ruim 2000 Amsterdammers verbleven dit weekend een nachtje in een hotel in hun eigen stad. Aan de eerste Amsterdamse Hotelnacht namen ruim 45 hotels deel. De organisatie sprak zondag van een groot succes.

Hilton

De Hotelnacht is onderdeel van het jubileumjaar. Het drukst was het tijdens het feest Roomservice in het Hilton. Meer dan 1000 mensen kwamen naar de ‘excentrieke freakshow met een levende minibar, kussengevechten en stoute kamermeisjes’.

Rondvaarten

Ook theaters, musea en buurthuizen openden hun deuren voor het publiek en organiseerden speciale activiteiten. Tijdens het evenement 24H konden Amsterdammers en toeristen ritjes en rondleidingen meemaken.

Zo trad volkszanger Harry Slinger (Drukwerk) op als gids op een rondvaartboot en opende de Industrieele Groote Club voor een etmaal haar deuren voor het publiek. Honderden mensen maakten van de gelegenheid gebruik een bezoekje te brengen aan het fraaie gebouw van de besloten sociëteit, tegenover de Bijenkorf.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel