nieuws

Amsterdam populair bij Europese toerist

Hotel

Amsterdam blijkt een geliefde bestemming onder Europese reizigers. Volgens Hotels.com is sprake van een opvallende toename van het aantal zoekopdrachten naar de Nederlandse hoofdstad. Die belangstelling is het grootst in Rusland en Italië.

Amsterdam populair bij Europese toerist

De populariteit van Amsterdam zit in de lift, zo schrijft de Telegraaf op de website op basis van een onderzoek door Hotels.com. In vergelijking met vorig jaar tonen opvallend veel Europese toeristen belangstelling voor een bezoek aan onze hoofdstad.

De meeste interesse komt volgens Hotels.com vanuit Rusland en Italië, maar ook Zwitsers, Duitsers en Oostenrijkers lijken geïnteresseerd in een bezoek aan Amsterdam.

Nederlanders

Nederlanders hebben een voorkeur voor exotische bestemmingen, aldus de zoekgegevens. De Telegraaf meldt dat het aantal zoekbestemmingen naar dergelijke hotelovernachtingen met liefst 70 procent steeg ten opzichte van vorig jaar.

Heel specifiek worden genoemd het Kruger National Park in Zuid-Afrika en het Thaise eiland Ko Phi Phi.

Reageer op dit artikel