nieuws

Lucas Petit koopt Hotel Post Plaza Leeuwarden

Hotel

Lucas Petit heeft Grand Hotel Post Plaza in Leeuwarden gekocht. De teller van het aantal hotels van Hoscom, het bedrijf van Petit, staat hiermee weer op vijf. Eerder dit jaar moest Lucas Petit zijn hotelactiviteiten op de SS Rotterdam staken. Deze zijn nu in handen van Westcord Hotels.

Lucas Petit koopt Hotel Post Plaza Leeuwarden

Naast het voor hem nieuwe Grand Hotel Post Plaza exploiteert Petit Grand Hotel Opduin op Texel, het Delta Hotel in Vlaardingen, Badhotel Rockanje en Landgoed de Holtweijde in Lattrop.

Petit heeft het hotel in Leeuwarden gekocht van Jan Boomsma. Boomsma moet het om gezondheisredenen rustiger aan doen.

In de Leeuwarder Courant zegt Petit dat er bijna een jaar gesproken is over de overname. ‘Ik wil niet over één nacht ijs gaan. Ik ben eigenlijk vrij conservatief en vooral zuinig op hetgeen ik heb opgebouwd.’

Post Plaza heeft veertig kamers, een restaurant, twaalf vergaderzalen en wellness-voorzieningen. Het viersterren hotel is gevestigd in een voormalig bankgebouw. De omzet bedraagt ongeveer 2,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel