nieuws

Apollo doet Belgisch tophotel van de hand

Hotel

De Nederlandse hotelgroep Apollo Hotels & Resorts heeft zijn belang in één van de meest opvallende hotels van de Belgische kust, het Thermae Palace Hotel in Oosteneinde, van de hand gedaan. Een groep lokale investeerders heeft na twee maanden onderhandelen 70 procent van de aandelen in handen gekregen.

Apollo doet Belgisch tophotel van de hand

Dat meldt het Belgische persbureau Belga. De ondernemers willen het hotel nieuw leven in blazen. Als eerst wordt het gebouw verfraaid. Deze werkzaamheden moeten in het voorjaar van 2014 zichtbaar zijn.

Het Thermae Palace Hotel moet onder aanvoering van de nieuwe investeerder een paradepaardje van Oostende vormen. Op langere termijn zal voor het hele project waarschijnlijk € 40 miljoen nodig zijn, zo laat Focus-WTV weten.

Het Termae Palace Hotel is gebouw in 1934 en is door zijn brede bouw een van de opvallendste gebouwen langs de Belgische kust. Het luxe hotel telt over vier verdiepingen totaal 149 kamers en 10 suites. Apollo Hotels & Resorts nam het hotel in 2010 over. Het gebouw is sinds 2002 beschermd als monument.

Reageer op dit artikel