nieuws

Den Haag gastheer mondiale topconferentie

Hotel

Den Haag is 24 en 25 maart 2014 gastheer van een internationale topconferentie over het tegengaan van nucleair terrorisme. Hotels en andere horeca in de stad kunnen zich opmaken voor de komst van naar verwachting 58 wereldleiders, 2000 medewerkers, 3000 journalisten en 5000 delegatieleden.

Den Haag gastheer mondiale topconferentie

Barack Obama stond in 2010 aan de wieg van de internationale topconferentie Nuclear Security Summit (NSS).

De Amerikaanse president noemde nucleaire terrorisme een van de grootste bedreigingen voor de toekomst van de mensheid en koos voor een intensievere internationale samenwerking.

World Forum

De eerste NSS vond plaats in Washington en twee jaar later troffen de wereldleiders elkaar in het Zuid-Koreaanse Seoul.

In 2014 is het World Forum in Den Haag de locatie voor de conferentie die is bedoeld om nucleair terrorisme tegen te gaan.

‘Grootste politieke conferentie’

De NSS 2014 wordt ‘de grootste politieke conferentie die ooit in Nederland is georganiseerd.

Naar verwachting komen 58 wereldleiders naar Den Haag. Met in hun kielzog 2000 medewerkers, 3000 journalisten en 5000 delegatieleden.

Hotelkamers

Minister-president Mark Rutte is formeel gastheer van de NSS 2014. Hij heeft de organisatie van de conferentie overgedragen aan Buitenlandse Zaken.

Omroep West besteedt op de website aandacht aan de conferentie. In dat artikel wordt Marc Gerritsen geciteerd. Gerritsen, namens Buitenlandse Zaken betrokken bij de organisatie, zegt dat ‘direct 8000 hotelkamers zijn geboekt toen het ministerie in maart 2012 de opdracht kreeg’.

Reageer op dit artikel