nieuws

NBTC: ‘Schaf betalen voor WiFi in hotels af

Hotel

Hotels moeten direct stoppen met het vragen van geld aan gasten voor het gebruik van draadloos internet. Dat zegt Conrad van Tiggelen van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. ‘Gebruik WiFi als marketingtool en niet als kosten factor’.

NBTC: ‘Schaf betalen voor WiFi in hotels af

Van Tiggelen deed zijn uitspraak tijdens Holland Hospitality Outlook 2012 in Amsterdam RAI dinsdag 29 mei. Hij was een van de sprekers tijdens de bijeenkomst over de stand van zaken en verwachtingen voor de Nederlandse gastvrijheidbranche.

Volgens Van Tiggelen zorgt gratis WiFi voor ambassadeurs voor het hotel. ‘De mensen die hun camera of telefoon meenemen, maken foto’s en sturen die rond. Dat is de makkelijkste manier om direct in te zetten. Gebruik WiFi daarom als een marketingtool en niet als een kostenfactor’, adviseert Van Tiggelen.

Betalen voor WiFi in hotels moet volgens Van Tiggelen zo snel mogelijk worden afgeschaft. Van Tiggelen: ‘Ik begrijp dat het easy cash is, maar op langer termijn is het beter dat mensen de beschikking hebben over free WiFi. Zodat ze positief over het bedrijf kunnen schrijven en mooie foto’s kunnen verspreiden op Facebook, Twitter of andere sociale media. Zo wordt het woord verspreid onder vrienden en kennissen’.

Van Tiggelen wees verder naar het Pulitzer Hotel Amsterdam als goed praktijkvoorbeeld bij de inzet van Facebook. ‘De consument is op zoek naar authenticiteit en naar lokale dingen. Wat deze grote ketenhotel doet is op lokale dingen inspelen door een ambassadeur te hebben die zijn eigen Facebook-kanaal heeft. De conciërge van het hotel post op zijn eigen Facebook-kanaal wat er gebeurt in Amsterdam. Dat geeft een heel persoonlijke, authentieke sfeer weer.

Reageer op dit artikel