Zakelijke gast boekt eerder bij video's over hotel

Zakelijke gast boekt eerder bij video's over hotel

Bijna driekwart van de zakelijke gasten boeken eerder voor een hotel wanneer er video's over dit hotel op internet te vinden zijn. Bijna de helft van de leisure gasten relateert het boeken van een hotelkamer aan beschikbare video's van het hotel op bijvoorbeeld YouTube, Vimeo of eigen site.

Dat staat te lezen op ehotelier.com. 45 Procent van de leisure gasten zijn gevoelig voor videocontent en bij zakelijke gasten ligt dit percentage zelfs op 70 procent.

Video's geven hotels de mogelijkheid om optimaal aan storytelling te doen en om in contact te komen met potentiële gasten. Volgens ehotelier.com moeten hotelmarketeers zich meer verdiepen in de voordelen van videocontent.

Het geeft daarvoor tal van tips zoals het gebruik maken van user-generated video's, oftewel video's gemaakt door gasten. Verder moeten gasten door hotelpersoneel juist aangemoedigd worden om hun smartphone te gebruiken in het hotel om video's te maken. Gedacht kan worden om gasten een video-testimonial te laten maken van hun favoriete ruimte of activiteit in het hotel.



Gasten zelf video's laten maken, of een professioneel bedrijf inhuren voor een gelikte promovideo? Op Misset Horeca Connect is hiervoor een discussie gestart.