nieuws

Plannen voor bijzonder hotel met tuinbouw-experience

Hotel

Nederland krijgt mogelijk een zeer bijzonder hotel met een opvallende tuinbouwbeleving. Het hotel moet komen in Amsterdam Zuidoost en bestaat uit ongeveer 200 kamers, die als lodges moeten ‘zweven’ in het hotel.

Plannen voor bijzonder hotel met tuinbouw-experience

Het project is GreenNest genoemd en wordt ontwikkeld in opdracht van onder meer InnovatieNetwerk. Verder zijn het ministerie van Economische Zaken en twee op innovatie gerichte organisatie in de tuinbouw (SIGN) en hospitality (STIRR) betrokken bij het ambitieuze project.

Volgens Architectenweb.nl verzorgt morePlatz voor het design van het hotel. Op de site van dit designbureau staan diverse illustraties waaruit blijkt dat het om een opvallend hotelconcept met tuinbouwbeleving gaat.

In het hotel worden planten en gewassen niet alleen gebruik als decoratie, maar moeten ze zorgen voor een interactieve beleving. De planten en gewassen die worden gebruikt komen van verschillende werelddelen en biotopen. Verder wordt afgestapt van de traditionele hotelkamer en krijgt het hotel lodges die ‘zweven’ in het hotel. De lodges hangen aan de vloer van de bovenliggende laag.

Het hotel moet langs de A9 in Amsterdam Zuidoost komen. Volgens Architectenweb.nl is het concept bij de gemeente Amsterdam goed ontvangen. Het is nog niet duidelijk wanneer het hotel de deuren moet openen en hoeveel geld er

Reageer op dit artikel