nieuws

Nederland krijgt eerste budgetboetiekhotel

Hotel

Nederland krijgt het eerste budgetboetiekhotel. In Maastricht gaat de La Bergère Group een hotel bouwen waarbij de gast het gevoel van een vijfsterrenhotel krijgt voor de prijs van een tweesterrenhotel. Kamers worden in de markt gezet vanaf 9,50 euro per persoon per nacht.

Nederland krijgt eerste budgetboetiekhotel

Het budgetboetiekhotel wordt gebouwd op de hoek van de Spoorweglaan en de Stationstraat in hartje Maastricht. De fundering is inmiddels gestort en afhankelijk van de winterperiode staat de opening gepland op 1 juli 2015.

‘Het gaat om een hotel op een absolute a1-locatie, met hoogwaardige interieur zoals een kingsize bed en een rainshower douche, en dat voor een lage prijs. Het hotel krijgt 60 kamers waaronder een 6-persoonskamer die voor 9,50 euro per persoon per overnachting in de markt wordt gezet. Verder komen er 4-persoons, 3-persoons en 2-persoonskamers’, aldus Rino Soeters over het nieuwe hotel.

Soeters wil met zijn team een ‘on-Nederlands hotel’ realiseren. ‘We mikken op prijsbewuste reizigers, zeg maar de gast van de toekomst. Die wil een goed bed en niet meer betalen voor dingen die ze niet gebruiken’.

Op de begane grond van het hotel komen winkels en restaurants. Gasten kunnen van binnenuit het hotel gebruik maken van de faciliteiten van deze units. ‘Verder gaan we alle hotelfaciliteiten outsoursen naar omliggende bedrijven. Ontbijt, lunch en diner vindt buiten het hotel plaats. Daardoor is het mogelijk om het hotel te runnen met één medewerker per dienst’, aldus Soeters.

De naam van het nieuwe hotel wil Soeters nog niet verklappen. Wel laat hij weten dat er een online marketeer aangesteld is die met name via sociale media het hotelconcept middels campagnes in de markt gaat zetten. Soeters hoopt op 1 juli 2015 de deuren te openen om zo een graantje mee te kunnen pikken van de André Rieu-concerten in Maastricht.

De La Bergère Group is geen onbekende met opvallende hotelconcepten. Het bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor Townhouse Hotel Maastricht. Met dit hotelconcept won het in 2011 de belangrijke hotelprijs Dutch Hotel Award.

Reageer op dit artikel