nieuws

Zorgen over markt bij Eindhovense hoteliers

Hotel

Het Eindhovens Hoteliers Overleg maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in de lokale markt. Volgens de organisatie schetst de gemeente een te rooskleurig beeld en zijn er zorgen over de geplande honderden extra kamers in de stad.

Zorgen over markt bij Eindhovense hoteliers

Eindhovense hoteliers maken zich grote zorgen over de ontwikkelingen in de lokale hotelmarkt, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Nieuwe kamers

Met name de geplande realisatie van naar verwachting honderden nieuwe kamers is zorgwekkend, aldus de in het Eindhovens Hoteliers Overleg (EHO) verenigde managers en eigenaren.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de gemeente in 2012 aan analyse van de hotelmarkt in de stad liet maken door een onafhankelijk bureau. Daaruit kwam naar voren dat er ruimte was voor 533 nieuwe kamers.

Cijfers te rooskleurig

Volgens het EHO zijn die cijfers twee jaar later achterhaald, en te rooskleurig. In het artikel wordt Alexander Holterman, tevens adjunct van hotel Van der Valk in Eindhoven, namens de organisatie geciteerd.

Kamerprijs en bezettingsgraad

Hij wijst op de gedaalde gemiddelde kamerprijs (‘sinds 2008 met bijna 15 procent gedaald’) en het feit dat de bezettingsgraad lager ligt dan die waarin het onderzoek vanuit is gegaan (respectievelijk nog geen 64 procent en 67,5 procent).

Holterman stelt in het artikel dat er hotels gaan omvallen als de gemeente de plannen voor de nieuwe kamers doorzet.

Reageer op dit artikel