nieuws

Kwartaal inkomen Priceline meer dan 1 miljard dollar

Hotel

Priceline, het moederbedrijf van Booking.com, heeft in het derde kwartaal van dit jaar flink beter geboerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De netto inkomsten van Priceline Group namen maar liefst met 27 procent toe tot 1,06 miljard dollar.

Kwartaal inkomen Priceline meer dan 1 miljard dollar

Het aantal boekingen nam met 28 procent toe, waarbij internationale boekingen met 32 procent stegen, terwijl boekingen in de VS met 9,9 procent toenamen. De boekingen zorgden voor een omzet van 2,84 miljard dollar (€2,27 miljard).

Ondanks de groeicijfers daalde het aandeel van het grootste online reisbureau ter wereld in waarde. Beleggers denken dat het vierde kwartaal minder goed zal worden waarbij ze uitgaan van een groei van 10 tot 16 procent.

Ceo Darren Huston laat weten dat vooral de hotelboekingen zijn toegenomen, waarbij Booking.com volgens Huston de voorsprong op de concurrentie verder heeft vergroot. De verhuur van auto’s via Rentalcars.com groeide ook, al ging dat niet zo hard dan hotelkamerboekingen. Huston kondigde verder aan dat Priceline het aanbod van hotelkamers en huurauto’s verder wil vergroten.

Reageer op dit artikel