Carlton Ambassador Hotel aangesloten bij Preferred Hotels & Resorts

Carlton Ambassador Hotel aangesloten bij Preferred Hotels & Resorts

Het Carlton Ambassador Hotel is opgenomen in de collectie van Preferred Hotels & Resorts. Preferred Hotels & Resorts biedt een diverse en kwalitatief hoogwaardige collectie van unieke, onafhankelijke hotels en resorts van over de hele wereld. Het Haagse hotel mag zich één van de 650 hotels noemen, die het internationale kwaliteitslabel draagt.

Het Carlton Ambassador Hotel schaart zich onder de Lifestyle Collection van Preferred Hotels & Resorts. Het boutique hotel is geselecteerd op haar authentieke uitstraling van karakter en cultuur, gecombineerd met persoonlijke, excellente service. 'Het is een eer om internationaal erkend te worden door Preferred Hotels & Resorts. De toetreding van Carlton Ambassador tot deze collectie van wereldwijde tophotels is onderdeel van onze ambitie en de vervulling van een langgekoesterde wens', aldus
Arwin Paulides, General Manager van Carlton Ambassador Hotel.

Nieuw jasje
Het hotel heeft de afgelopen tijd een intensieve verbouwing ondergaan om haar boutique karakter te versterken. Twee jaar geleden is reeds een start gemaakt met de verbouwing van de kamers op de eerste etage naar Signature Rooms. Afgelopen december breidde het hotel uit met Ambassador Residences & Suites. Beide hotelkamertypes hebben de herkenbare Dutch boutique stijl met Hindeloopen elementen, Delfts blauwe accessoires en ‘Hague Blue’ stoffen. De overige hotelkamers zijn ontworpen in een English boutique stijl, met duidelijk verwijzingen naar de Tudor Rose.

Metamorfose
Afgelopen zomer heeft de begane grond van het Carlton Ambassador Hotel een metamorfose ondergaan. Hier smelten de twee hotelkamerstijlen samen. Zo zijn er in het ontwerp van de receptiedesk originele Delfts blauwe schilderingen en een bijzondere Tudor Rose in glas verwerkt. Ook Restaurant Henricus is geheel gerenoveerd; het eigentijdse meubilair en het frisse, elegante decor dragen bij aan de warme sfeer van het restaurant.

Preferred Hotels & Resorts
In Nederland is het Carlton Ambassador het vierde hotel dat onderdeel uitmaakt van Preferred Hotels & Resorts collectie. Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, The College Hotel en Hotel Pulitzer in Amsterdam behoren al langer tot de wereldwijde collectie.