Landgoed De Klinze vraagt faillissement aan

Landgoed De Klinze vraagt faillissement aan

Directeur-eigenaar Gert Snijders van Landgoed De Klinze heeft na 25 jaar besloten de exploitatie van het Rijksmonument in Oudkerk te beëindigen. Sinds de economische crisis heeft het hotel te maken met een daling in de kamerprijzen, en minder belangstelling van het bedrijfsleven.

Zonder uitbreiding en invoering van een nieuwe bedrijfsvorm is de huidige exploitatie niet meer rendabel te maken, wel hoopt Snijders dat het bedrijf een doorstart zal kunnen maken, hiervoor zijn andere partijen nodig. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe plannen. In goed overleg met de gemeente, provincie en de Rabobank zijn de mogelijkheden verkend. Vanwege de toenemende vraag naar nieuwe zorgvormen bleek uitbreiding van het landgoed met exclusieve zorgsuites het meest kansrijk.

Financiering

Samen met een grote zorgpartij is een businessplan ontwikkeld, voorzien van alle benodigde vergunningen en tekeningen voor de uitbreiding. Door de komst van fusieplannen heeft deze partij zich in de laatste fase terug getrokken. Daarnaast hebben veranderingen in de financiering van de zorg ertoe geleid dat er geen partij te vinden is die op dit moment wil investeren in het innovatieve zorgconcept.

Faillissement

‘We hebben er alles aan gedaan om Landgoed De Klinze nieuw leven in te blazen. Helaas zonder rendement. Omdat de huidige exploitatie van het hotel niet langer meer rendabel is, was ik helaas genoodzaakt het faillissement aan te vragen’, aldus Gert Snijders.