nieuws

Geen B&B in Renesse maar een B&BB

Hotel 2087

In Renesse is geen Bed&Breakfast van start gegaan, maar een B&BB, de laatste B staat voor Bikeguide. Leo BBB – in een voormalig bouwbedrijf – heeft twaalf kamers met een afspuit-plaats voor fietsen.

Geen B&B in Renesse maar een B&BB

Leo BBB heeft 9 tweepersoonskamers, 1 driepersoonskamer en 2 tweepersoonskamers met kitchenette. Ook gasten zonder fiets zijn welkom bij Leo BBB, maar er zijn extra faciliteiten voor mensen met fiets.  

Zo zijn de kamers standaard uitgerust met voorzieningen waarin fietsers hun sportkleding kunnen drogen. Er is een beveiligde fietsenstalling en een fietsenwerkplaats.

Ook heeft Leo zijn eigen fietsroutes uitgezet waarvan een gedeelte over het strand gaat. Voor een avontuurlijke rit over het strand verhuurt Leo fatbikes waarop het mulle zand begaanbaar terrein wordt. De Leopard is een elektrische fatbike die ook te huur is.

Ook het interieur van Leo BBB doet aan fietsen denken. Zo zijn bBagagedragers de  nachtkastjes enhebben gasten fietslampjes om ’s avonds bij te lezen.

De naam is afkomstig van de eigenaar, Leo Lemsom. De voormalige eigenaar van een bouwbedrijf die zijn locatie tot gastenverblijf ombouwde.

De kamers beschikken over een douche, toilet, tv en een comfortabel bed. De lounge is ingericht als een woonkamer waarin gasten ervaringen kunnen delen en de gastheer hen helpt met tips voor onderweg. Als service is er een wasmachine en een droger, een bar en een ontbijtruimte. Buiten is er een gezellig terras in de zon.

Leo is ontworpen met hulp van Michel Kolenbrander, oud-hotelier en eigenaar van Born2Brand. Architect Reggy Hulsken van IDNA zorgde voor doorvertaling van het concept naar het exterieur en interieur van de voormalige timmerfabriek.

Reageer op dit artikel