nieuws

Drie Bed & Breakfasts genomineerd voor ‘Beste B&B van Nederland 2017’

Hotel 1529

Drie bed & breakfasts maken dit jaar kans om ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2017’ te worden. De genomineerde accommodaties zijn: B&B ‘Villa Nieuwland’ in Den Oever (Noord-Holland), ‘Logement No5’ in Assen (Drenthe) en ‘La Marquise Chambres d’hôtes de Luxe’ in Budel (Noord-Brabant). Het is de tiende keer dat deze verkiezing wordt gehouden. Organisator Stichting Bed & Breakfast Nederland roept de winnaar uit op woensdag 10 mei.

Drie Bed & Breakfasts genomineerd voor ‘Beste B&B van Nederland 2017’

De genomineerden behaalden de meeste punten in de 5-tulpencategorie, de hoogste kwaliteitsklasse van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit is het officiële classificatiesysteem voor B&B’s in Nederland. Het is bekend van de roze tulpsymbolen. De genomineerden krijgen bovendien zeer hoge cijfers in gastenreviews op bed & breakfast website Bedandbreakfast.nl.

Tiende verkiezing

De verkiezing wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Het laat een duidelijke ontwikkeling zien in het Nederlandse -aanbod. De lat is in de loop der jaren steeds hoger komen te liggen. De accommodaties die de laatste jaren genomineerd worden, zijn daarvan het opvallendste bewijs. Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland: ‘Ook deze drie B&B’s zijn weer van een uitmuntende kwaliteit.’ Veel privacy voor gasten, luxe bedden, geweldige gastvrijheid en een uitgebreid streekontbijt. Het zijn maar enkele factoren die een verblijf in deze accommodaties tot een absolute verwennerij maken.’

Het Hof van Laren, de winnaar van vorig jaar.

Nominaties tulpen 1 t/m 4

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie kent ook kwaliteitsklassen van 1 tot 4 tulpen, oplopend van eenvoudig tot luxe. In elke klasse worden op 10 mei de drie beste B&B’s bekendgemaakt via Bedandbreakfastclassificatie.nl.

Lees hier over de winnaar van vorig jaar: Het Hof van Laren

De genomineerden

4 tulpen

 • Erve Naatsboer in Overdinkel (Overijssel).
 • The Black Horse B&B & More in Ureterp (Friesland).
 • De Reggestee in Hellendoorn (Overijssel).

3 tulpen

 • Bed in de Betuwe in Hemmen (Gelderland).
 • De Appelgaard in Culemborg (Gelderland).
 • Het Knooppunt in Nuis (Groningen).

2 tulpen

 • Flora’s op Boerskotten in De Lutte (Overijssel).
 • Hotel California in Wichmond (Gelderland).
 • B&B bij de jongens in Utrecht (Utrecht).

1 tulp

 • Huize Sonja in Hollum (Friesland).
 • B&B Passage in Driebergen (Utrecht).
 • Motorschip Elisabeth in Leeuwarden (Friesland)

Verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’

De verkiezing ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ is een jaarlijkse verkiezing onder B&B’s die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De nominaties worden vastgesteld aan de hand van een objectieve normenlijst met daaraan gekoppeld een scorelijst. Daarnaast tellen de reviewscores mee die gasten geven op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een volledig beeld van de kwaliteit en gastvrijheid van de B&B’s.

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland is initiatiefnemer en beheerder van de Nederlandse classificatie. Bij dit classificatiesysteem zijn ruim 530 B&B’s in Nederland aangesloten. Deelnemende accommodaties worden bezocht door een mystery guest. De B&B’s worden beoordeeld aan de hand van een normenlijst en ingedeeld in een klasse. De kwaliteit wordt weergegeven met 1 tot 5 tulpen.

Reageer op dit artikel