nieuws

Van der Valk Care helpt slachtoffers orkaan Irma

Hotel 4119

Van der Valk Care helpt op Bonaire slachtoffers van orkaan Irma. De hotelketen heeft een Van der Valk Care-team vanuit Nederland naar Bonaire gestuurd om zorg te bieden aan getroffen inwoners van Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius bij het Van der Valk resort op Bonaire.

Van der Valk Care helpt slachtoffers orkaan Irma

Het Van der Valk Plaza Beach Resort op Bonaire is op verzoek van zorgverzekering BES van Caribisch Nederland gaan schakelen met Van der Valk Care in Nederland om te onderzoeken hoe zij zo goed mogelijk de getroffen inwoners van de Bovenwindse Eilanden kunnen ondersteunen. Orkaan Irma heeft een ravage aangericht op Sint-Maarten. Huizen zijn verwoest, er komt geen water meer uit de kraan en het openbare leven ligt plat. Bewoners van het eiland hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig.

Het team bestaat uit drie verpleegkundigen met uitgebreide kennis van hospitality en zorg en een GZ-psycholoog van Mentaal Beter voor de mentale ondersteuning bij trauma opvang.

Richard Bilderbeek, woordvoerder van Plaza Beach Resort Bonaire: ‘Wij willen ons medeleven betuigen aan alle gedupeerden van Orkaan Irma. Vanuit Bonaire zullen wij met Van der Valk Care onze uiterste best doen om de getraumatiseerde gasten de best mogelijk service, zorg en hulp te geven waar nodig’. Van der Valk Care

Inwoners van de Bovenwindse Eilanden die zorg nodig hebben, kunnen bij  Plaza Beach Resort Bonaire de zorg verkrijgen die ze nodig hebben. Met een indicering en doorverwijzing van een arts, thuiszorg organisatie of het ziekenhuis worden de zorgkosten vergoed. Van der Valk Care zal hierin bemiddelen.

Dutch medical group staat in contact met Van der Valk Care ter ondersteuning bij het transport van inwoners tussen de getroffen eilanden en Bonaire. Deze week heeft Plaza Beach Resort Bonaire al een aantal gasten mogen helpen uit de bovenwindse eilanden. Inwoners en zorginstanties kunnen zich melden voor informatie en hulp bij Richard Bilderbeek van  Plaza Beach Resort Bonaire via e-mailadres: richard@plazabeachresortbonaire.com.

Van der Valk Care

Van der Valk Care gevestigd in Tiel is een hotel met zorg met WTZI certificering. Hier worden hotelgasten met een (lichte) zorgvraag ontvangen, zodat ze in het hotel kunnen aansterken. 24 uur per dag staat een ervaren verpleegkundige klaar, die alle benodigde zorg en ondersteuning verleent. Doneren voor de Salchtoffers van Orkaan Irma via het Rode Kruis?
Meer over Van der Valk op MissetHoreca

Reageer op dit artikel