nieuws

Pulitzer’s Bar verwelkomt ”s werelds beste cocktailbar’ Dandelyan

Hotel 1645

Pulitzer’s Bar, de hotelbar in het Pulitzer Amsterdam, wordt op 9 en 10 november ‘overgenomen’door cocktailbar Dandelyan die tijdens Tales of the Cocktail 2017 werd verkozen tot ’s werelds beste cocktailbar.

Pulitzer’s Bar verwelkomt ”s werelds beste cocktailbar’ Dandelyan
Pulitzers's Bar

Het  team achter Dandelyan, gevestigd in het Mondrian Sea Containers hotel aan de oevers van de Thames in Londen, serveert gedurende deze twee dagen cocktails van het huidige en voormalige menu. Dandelyan vliegt een team van drie bartenders naar Amsterdam, waaronder Alex Lawrence, hoofd bartender Dandelyan en James Wheeler, assistent general manager Dandelyan.

Evil Manhattan

Andrei Talapanescu, hoofd bartender Pulitzer’s Bar, assisteert deze dagen om Dandelyan tot leven te brengen in de Nederlandse hoofdstad. Zowel hotelgasten als bezoekers van de bar krijgen de kans om het eenmalige menu te ervaren met drankjes als ‘Evil Manhattan’, ‘Natural Born Gatherer’ en ‘Pinnacle Point Fizz’.

Dandelyan’s signature cocktails

Dandelyan Bar

James Wheeler: ‘We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking; het team van Dandelyan is echt dol op Amsterdam en Pulitzer Amsterdam was absoluut de voor de hand liggende keuze om een take-over te doen.’ Hij omschrijft de bar als één met een soortgelijke sfeervolle en elegante setting met hetzelfde karakter als die van Dandelyan. ‘We hebben een menu samengesteld met drankjes van zowel het huidige als voormalige menu om Dandelyan’s signature cocktails naar deze bruisende Europese stad te brengen.’ Het interieur van Pulitzer’s Bar en Dandelyan (onder leiding van Tom Dixon) zijn beide door de designer Jacu Strauss ontworpen.

De Dandelyan take-over is open voor publiek op:
Donderdag 9 november 18:00 – 01:00
Vrijdag 10 november 18:00 – 02:00

Lees ook: Pulitzer heropent eerste helft vernieuwd hotel

Pulitzer’s Bar en Dandelyan

Gesitueerd in het 47-jaar oude Pulitzer Amsterdam, is Pulitzer’s Bar een hotelbar met rijke goudtonen, fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten. Dandelyan is een bekroonde bar uit Londen van Ryan Chetiyawardana (ook bekend als Mr Lyan) en ontworpen door designer Tom Dixon.

Awards

Dandelyan Awards: Winnaar van World’s Best Cocktail Bar (2017), Best International Bar Team (2017), Best International Hotel Bar (2017), World’s 50 Best Bars #2 (2017), World’s Best Cocktail Menu (2016) en New International Cocktail Bar (2015) bij Tales of the Cocktail Spirited Awards. Winnaar Best Bar Team in London (2017 & 2016) bij de Time Out Bar Awards en World’s Best Bars (2016).

Reageer op dit artikel