nieuws

Fletcher krijgt hotel in Emmen tegenover Wildlands

Hotel 2790

Fletcher – de hotelketen opgericht door Chris Luken – krijgt een hotel aan het Raadhuisplein in Emmen, schuin tegenover Wildlands Adventure Zoo. Het hotel wordt onderdeel van een project dat ook Café het Postkantoor omvat en kantoorruimte.

Fletcher krijgt hotel in Emmen tegenover Wildlands
100e Fletcher komt dichtbij voor Rob Hermans.

Het project is in handen van projectontwikkelaar Peter van Dijk. Van Dijk heeft de hotelplannen bevestigd tegenover regionale media. Van Dijk verhuurt het hotel met 88 kamers aan Fletcher.

Behalve de 88 kamers komt er onder meer een groot restaurant van duizend vierkante meter, waarin ook de lobby en receptie zijn ondergebracht.

Hoe het hotel gaat heten is nog niet bekend. Maar als het aan Rob Hermans van Fletcher ligt komt Wildlands in de naam. ’Dat verzoek ligt nu bij de directie van de dierentuin.’

Rob Hermans, algemeen directeur van Fletcher Hotels Nederland is blij met deze nieuwe locatie. Hij zegt in Dagblad van het Noorden:  ‘Het was sowieso een beetje een witte vlek op de kaart maar bovendien is Fletcher een keten die zich vooral vestigt op plekken waar veel leisure gasten komen, mensen die een weekendje weg willen. Dat betekent dat we graag bij dierentuinen en pretparken zitten. Zo zitten we in Kerkrade tegen het Gaia park aan. Wildlands is voor ons de belangrijkste reden om op deze locatie te gaan zitten.’

Fletcher in Drenthe

In Drenthe heeft de hotelketen van Hermans al hotels in Roden, Zeegse, Exloo en Dwingeloo, in Groningen alleen in Paterswolde. Hotel Hunzebergen in Exloo heeft bijvoorbeeld een al arrangementen voor hun gasten met Wildlands-kaarten inclusief.

De Emmer projectontwikkelaar verwacht dat er in het eerste kwartaal van 2018 met de bouw van het complex wordt begonnen. Eerst gaat het complex van grand café Het Postkantoor met de kantoren open en op 1 april 2019 volgt dan het hotel.

Fletcher Hotels is een Nederlandse hotelketen met 81 3- en 4-sterren hotels. Het hotelbedrijf is al zeven jaar op rij gekozen tot ‘Populairste Hotelketen van Nederland’. Er zijn ruim 3000 mensen werkzaam bij Fletcher Hotels. Met in 2016 een omzet van 145 miljoen euro op plek 12 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Fletcher Rob Hermans

Rob Hermans, CEO Fletcher Hotels

>Leestip: interview met ceo Rob Hermans dat in november 2016 verscheen in Misset Horeca

In mei 2016 verkocht oprichter Chris Luken ‘zijn’ Fletcher Hotels aan het zittende management. Ceo Rob Hermans heeft nu, samen met cfo Edwin van Heteren de meerderheid van de aandelen. Hermans geeft al vijftien jaar leiding aan het bedrijf.

Reageer op dit artikel