nieuws

Hotel Cityden AMS opent in 2018 deuren in Amstelveen

Hotel 3237

Cityden Hotel Apartments heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met eigenaar Yisheng Development voor de exploitatie van een appartementenhotel onder de naam ‘Cityden AMS’ in nieuwbouwontwikkeling ‘The City Garden’ in het centrum van Amstelveen.

Hotel Cityden AMS opent in 2018 deuren in Amstelveen

Cityden AMS opent in het derde kwartaal van 2018 en is onderdeel van het Cityden-hotellabel dat al sinds 2012 actief is in de binnenstad van Amsterdam. Cityden richt zich vooral op zakelijke reizigers die voor hun verblijf – alleen of met gezin – voorkeur hebben voor het ‘thuisgevoel’ van een appartement met alle faciliteiten en services van een hooggekwalificeerd hotel. De nieuwe locatie Cityden AMS, aan de voet van de Stadstuinen en het winkelcentrum Stadshart in Amstelveen, omvat circa 6.000 vierkante meter en telt 89 hotelappartementen variërend van 25 vierkante meter voor een studio tot 80- voor een twee slaapkamer hotelappartement. Op de begane grond wordt een hotel-restaurant gevestigd inclusief een loungebar en fitness, welness en vergaderfaciliteiten. In de kelder wordt een ondergrondse parkeergarage gebouwd.

Nieuws over Extended Stay hotels

Investeerder

Investeerder en Ontwikkelaar Yisheng Development, onderdeel van de Chinese Yisheng Investment Group, is eigenaar en ontwikkelaar van de ontwikkeling ‘The City Garden’ in Amstelveen. Yisheng verwierf de grondpositie in 2012. De totale nieuwbouw van circa 30.000 vierkante meter– bestaande uit luxe appartementen, winkels, publieke voorzieningen, een appartementenhotel, een exclusief Aziatisch restaurant op de begane grond en de 1e verdieping en een ondergrondse parkeergarage – wordt in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd.

Cityden

Cityden Hotel Apartments exploiteert appartementenhotels onder twee hotel labels: Cityden en Cityden Up. Met bijna 250 units verdeeld over tien locaties, is Cityden één van de grootste hotelappartementen-aanbieders van Amsterdam/Amstelveen. Cityden is het fullservice  hotelconcept voor zakelijke en leisure reizigers dat appartementen voor kort verblijf in het centrum van Amsterdam biedt. Cityden combineert de vrijheid van een eigen stadsappartement met de services van een hotel zoals persoonlijke check-in/out, housekeeping, internet, 24-uurs bereikbaarheid en beveiliging. Cityden Up richt zich vooral op de (jonge) zakenreigers. De eerste locatie  met 81 lofts is onlangs geopend in de wijk ‘Kronenburg’ in Amstelveen op 5 minuten afstand van de Amsterdamse Zuidas en op circa 15 minuten van het stadscentrum van Amsterdam.

Dirk-Jan van Eeuwen, een van de oprichters van Cityden: ‘Onze doelgroep heeft een gemiddelde verblijfsduur van een week. Het Cityden en Cityden Up concept sluit goed aan bij de behoeften van zowel toeristen als van onze zakelijke gasten.’

Yisheng Development is al meer dan 10 jaar internationaal actief. In 2006 vestigde het Europese hoofdkantoor zich in Amsterdam om van daaruit de vastgoedportefeuille in Europa op te bouwen en uit te breiden. Het bedrijf heeft de ambitie om in de komende tien jaar uit te groeien tot een volledig geïntegreerde vastgoedorganisatie in de top twintig vastgoedbedrijven in Europa met kantoren in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Jorg Lammers benoemd tot general manager van Cityden Up

Reageer op dit artikel