nieuws

Corendon Vitality hotel: doggybags, groene stroom en gerecycled tapijt

Hotel 2574

Het Corendon Vitality Hotel in Amsterdam heeft het Green Key Gold keurmerk behaald. Het hotel werkt onder meer met Nederlandse groene stroom, heeft gerecyclede tapijttegels en geeft gasten een doggybag mee naar huis. Ook bespaart Corendon jaarlijks 300.000 wegwerpverpakkingen van shampoo en douchegel.

Corendon Vitality hotel: doggybags, groene stroom en gerecycled tapijt

Door verschillende energie- en waterbesparende systemen en investeringen – zoals een ‘warmte koude opslag’, een warmtepomp, een gebouwbeheersysteem en ledverlichting – bespaart het Corendon Vitality Hotel hotel op jaarbasis 153.000 m3 gas en 1,3 miljoen kWh aan elektriciteit.

Corendon Hotels & Resorts gebruikt in Nederland de Nederlandse groene stroom van het Afval Energie Bedrijf, ook in Amsterdam. Naast de energie- en waterbesparende maatregelen heeft het Corendon hotel oplaadpalen voor elektrische auto’s, een Join the Pipe watertappunt, 8000 m2 aan gerecyclede tapijttegels en bad- en bedlinnen van biologisch katoen.

De groep bespaart op jaarbasis 300.000 wegwerpverpakkingen door op de standaardkamers grootverpakkingen shampoo, showergel en bodylotion te gebruiken. Ook op het gebied van Food & Beverage is het hotel vooruitstrevend. Zo gaat het Corendon Vitality Hotel actief voedselverspilling tegen door doggybags aan te bieden, wordt er gewerkt met lokale leveranciers en staan er biologische en fairtrade gerechten op de menukaart.

> Adviezen en tips over duurzaam ondernemen in de horeca

Corendon Vitality hotel Amsterdam

Corendon Vitality hotel Amsterdam

Green Key Gold

Green Key Gold is een internationaal keurmerk voor bedrijven die zich binnen de recreatie- en vrijetijdsbranche  inzetten voor duurzaamheid. Het Corendon Vitality Hotel voldoet aan alle verplichte en optionele eisen van Green Key Gold. Het hotel dat in 2014 haar deuren opende, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Corendon

Corendon telt twee hotels in Amsterdam; het Corendon Vitality Hotel en het boetiekhotel The College Hotel in het centrum van Amsterdam. In mei 2018 wordt het Corendon Village Hotel geopend in Badhoevedorp. Met maar liefst 680 kamers is dit hotel het grootste hotel in de Benelux.

Daarnaast heeft de hotelketen ook hotels en resorts in Spanje, Turkije en op Curaçao. Corendon Hotels & Resorts streeft ernaar om op korte termijn ook een Green Key certificatie te behalen voor The College Hotel en Corendon Village.

 

Misset Horeca videointerview met Atilay Uslu over Corendon Village

Reageer op dit artikel