nieuws

Duinhotel Tien Torens: futuristisch hotel in Zoutelande

Hotel 3692

Het duurzame en futuristische Duinhotel Tien Torens in Zoutelande opent op 1 maart. In het ontwerp van het nieuwe hotel staan luxe en comfort centraal en speelt de natuur een belangrijke rol.

Duinhotel Tien Torens: futuristisch hotel in Zoutelande
Duinhotel Tien Torens in Zoutelande gaat op in de natuur. Foto's: Angela Verdam

Duinhotel Tien Torens is gebouwd in het hoogste duin van Zoutelande, waarbij het met helmgras beplante hotel naadloos overgaat in de duinen zelf. In het hotel zijn negentien recreatieve lodges gerealiseerd.

Unieke beleving in de duinen

Vanaf 1 maart verwelkomt het hotel haar eerste gasten in het piramidevormige retro-futuristische hotel. Hoteliers Peter Bommeljé en Michel Kloeg wilden een unieke beleving creëren. Tijdens een verblijf in het duinhotel kunnen gasten genieten van totale privacy, inclusief vrij uitzicht rondom de lodge en bijbehorende terras. Het duinlandschap is verwerkt in het exterieur van het hotel, waardoor het hotel letterlijk opgaat in het duin.

Apollo Hotel Amsterdam investeert 12 miljoen euro in hotelkamers

Het stijlvolle interieur van de lodges is van Rolf Benz en zorgt voor een extra comfortabel verblijf. Het hotel is onderscheidend in ontwerp en biedt gasten een verblijf wat nog niet eerder in Zeeland te vinden was. Hotelier Michel Kloeg geeft aan erg benieuwd te zijn naar de reactie van de gasten: ‘Ik denk dat gasten verbaasd zullen zijn over de kwaliteit en luxe en het comfort dat Duinhotel Tien Torens biedt’.

Lees ook: ‘Golden Tulip Zevenbergen: nieuwe gm en vernieuwde kamers’

‘Nul op de meter hotel’

Vlnr: Michel Kloeg, Peter-Bommeljé en Timko Lokerse.

Vlnr: Michel Kloeg, Peter-Bommeljé en Timko Lokerse.

Duurzaamheid is een belangrijk en uniek aspect van Duinhotel Tien Torens, wat terugkomt in het ontwerp van het hotel en in de duurzame manier van energie opwekken. ‘Het hotel genereert de meeste energie zelf, het is een ‘nul op de meter hotel”, aldus Kloeg. Zonnepanelen wekken elektriciteit op en zorgen voor warm tapwater, optimale temperatuur in de lodges middels vloerverwarming en vloerverkoeling en stroom voor alle overige huishoudelijke apparatuur.

In het ontwerp is tevens rekening gehouden met de stand van de zon: in de wintermaanden krijgt de zon de ruimte om de lodges te verwarmen. In de zomer komt er minder zonnewarmte binnen, omdat de zon dan hoger staat.

Tip van de redactie: ‘Technologie en entertainment veranderen de hotelkamer’

Reageer op dit artikel