nieuws

Center Parcs vernieuwt Park Zandvoort, inclusief hotel

Hotel 3314

Bungalowverhuurder Center Parcs gaat haar park in Zandvoort voor 140 miljoen euro vernieuwen. Om het geld voor de modernisering van de huisjes, het zwembad, het hotel en het winkelcentrum bij elkaar te brengen worden alle vakantiewoningen en voorzieningen aan particuliere en institutionele beleggers verkocht.

Center Parcs vernieuwt Park Zandvoort, inclusief hotel
Het Center Parcs hotel in Zandvoort.

Center Parcs venieuwde eerder al de parken Port Zélande in Zeeland, Les Ardennes in België en de Duitse parken Hochsauerland en Nordseeküste op een vergelijkbare manier. Daar was veel interesse voor van investeerders en ook voor Park Zandvoort rekent het bedrijf op de nodige belangstelling.

De modernisering van het park in Zandvoort gaat verder dan die van de andere parken, meldt Center Parcs. Behalve de inrichting van de vakantiehuisjes, wordt ook het uiterlijk op de schop genomen.

Modernisering hotel Center Parcs

Daarnaast wordt het hele park, inclusief groen, opnieuw ingericht en worden alle andere voorzieningen zoals het overdekte winkelplein, het zwembad en het hotel gemoderniseerd. Het zwembad krijgt bovendien een nieuwe wildwaterbaan.  Het hotel is een viersterrenhotel met zeezicht vanuit alle kamers. De oppervlakte van de hotelkamers is 29 vierkante meter. Hotelgasten maken gratis gebruik van wifi.

Center Parcs biedt 279 huisjes op het park in Zandvoort aan voor particuliere beleggers. Voor institutionele beleggers is er een pakket van 120 woningen, de voorzieningen en het hotel.

Het bedrijf alle vakantiewoningen en de voorzieningen voor vijftien jaar terug.

Center Parcs in Misset Horeca Top 100 op 11

Center Parcs behaalde, net als velen in deze lijst, het beste resultaat in jaren. In 2017 viert de huisjesverhuurder zijn 50-jarig bestaan, én het stuurde – ook voor het eerst in jaren – netjes de cijfers op.

Horeca Top 100 2017 nummer 11: Center Parcs

Omdat we jaren geen idee hadden van de Nederlandse omzet, stond  de vakantiepark-uitbater  niet in de lijst. Die €155 miljoen komt overigens bijna volledig van huisjeshuur, de f&b op de parken wordt geëxploiteerd door Albron, de nummer 18 van de Top 100.

Het bedrijf is onderdeel van het Franse Pierre & Vacances, dat aankondigde in Europa €400 miljoen te investeren in opknapbeurten van bijna alle parken. Ooit begon de onderneming als Sporthuis Centrum. Oprichter Piet Derksen pionierde met overdekte subtropische zwembaden en vakantieparken met stenen bungalows.

Overigens is het 50-jarig bestaan wat vergezocht. Sporthuis Centrum werd door Derksen 64 jaar geleden opgericht, het eerste park De Lommerbergen in Limburg werd 49 jaar geleden geopend en de naam Center Parcs is 31 jaar oud.

Vestigingen: 9
Omzet: €155 miljoen
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb

Leestip:

Center Parcs op Misset Horeca

Reageer op dit artikel