nieuws

Congres Vrouwelijk Leiderschap in Hospitality in één dag

Hotel 4361

Op maandag 2 juli vindt in Hilversum een congres plaats gericht op het stimuleren van vrouwelijk leiderschap binnen de hospitality. Het congres is bedoeld voor hoogopgeleide vrouwen binnen de hospitality branche. De dag is onderverdeeld in vier modules Strategie, Onderhandelen, Overtuigen en Zelfvertrouwen.

Congres Vrouwelijk Leiderschap in Hospitality in één dag
Caro van Eekelen

Op het podium staan o.a. Elisa de groot, auteur van ‘Stratego voor Vrouwen’, Yvette Berkel, auteur van het boek ‘Onderhandelen voor vrouwen en de auteur van ‘IJs Verkopen aan eskimo’s’ Pacelle van Goethem. Claartje Vinkenburg van de Vrije Universiteit Amsterdam zal haar wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot diversiteit delen met de zaal. Caro van Eekelen, senior vice president AccorHotels, zal verhalen over het project empowering Women binnen Accor met haar 250.000 medewerkers. Karin van den Berg, directeur Hilton Rotterdam vertelt over haar loopbaan en het belang dat Hilton hecht aan vrouwelijk talent en Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van het meest succesvolle tijdschrift van Nederland ‘Linda’, deelt haar tips en tricks om als vrouw aan de top te komen. Dagvoorzitter is Ghislaine Plag, tv- en radiopresentator van o.a. Debat op 2, Spraakmakers en Netwerk. De dag zal worden afgesloten door Vreneli Stadelmaier met haar Theatercollege F*ck die onzekerheid.

Scheve balans

Ook in de hospitality branche is de balans tussen mannen en vrouwen in de top scheef. Vreneli Stadelmaier, bedrijfskundige, register coach, spreker en auteur van ‘F*ck die onzekerheid’ en tevens organisator van het congres: ‘De scheve balans is spijtig. Natuurlijk voor het vrouwelijk talent dat letterlijk verdampt, maar ook voor de bedrijven. Onderzoek van onder andere McKinsey geeft aan dat divers samengestelde teams zorgen voor meer efficiency en innovatie en meer tevredenheid van klanten en werknemers. Organisaties met diverse teams zijn bewezen succesvoller. ‘

Ook in de hospitality branche studeren op de hbo’s meer meiden dan jongens af en met betere cijfers. ‘Ketens als Hilton en Accor zijn zich bewust van de voordelen van het benutten van vrouwelijk talent en hebben speciale programma’s opgezet om meer vrouwelijk leiderschap te ontwikkelen. Op het congres zullen deze ervaringen worden gedeeld’, aldus Stadelmaier. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden.