nieuws

Extra controle Amsterdam op illegale hotels

Hotel 514

Amsterdam controleert deze en volgende week extra op illegale hotels, met name in het stadsdeel West. Uit dat stadsdeel komen veel overlastmeldingen binnen, zegt de gemeente.

Extra controle Amsterdam op illegale hotels

Zo werd afgelopen maandag een illegaal hotel in de West-Indische buurt voor drie maanden gesloten wegens brandonveiligheid. In het appartement waren zes logiesverblijven gemaakt, met namen als Harry Potterkamer, Vondelkamer en Van Goghkamer. Er verbleven elf mensen. Het pand is dichtgetimmerd en de eigenaar en de huurder van de woning krijgen allebei een boete van €20.500.

Boete van €20.500

In een andere woning vlakbij de Foodhallen in Oud-West werden acht Israëlische toeristen aangetroffen. Zij hadden €4000 betaald voor een verblijf van zes nachten. De regels schrijven voor dat appartementen niet meer dan vier vakantiegangers tegelijk mogen herbergen. Daarom krijgt de eigenaar een boete van €20.500.

De gemeente legde ook twee boetes van €6000 op voor het niet melden van vakantieverhuur. Gezien de schaarste aan woonruimte in Amsterdam stelt de gemeente strenge voorwaarden aan vakantieverhuur.

Meer nieuws over illegale hotels

Reageer op dit artikel