nieuws

Nieuw pand en nieuwe naam voor conferentiehotel Drienerburght

Hotel 462

Conferentiehotel Drienerburght op het universiteitsterrein in Enschede gaat verhuizen naar een ander pand. Ook krijgt het hotel dan een andere naam.: U Parkhotel. Ook het nieuwe hotel bevindt zich op de campus van de Universiteit Twente en opent begin 2019.

Nieuw pand en nieuwe naam voor conferentiehotel Drienerburght

Het U Parkhotel krijgt 72 kamers, een restaurant met terras, een bar en conferentiezalen. Op de negende verdieping komt een vergaderzaal met panoramisch uitzicht. De meeste zakelijke voorzieningen komen echter op de begane grond: Hier komen zes meeting ruimtes en zes (flexibele) conferentiezalen voor maximaal 160 personen. De exploitatie is van de Universiteit Twente. De dagelijkse leiding is in handen van hoteldirecteur Marijke Schmand.

Het pand van Drienerburght stamt uit midden jaren ’80. Schmand: ‘Het was een van de eerste uitingen van de UT als ondernemende universiteit. Het idee van het college van bestuur was om een eigen congres- en studiecentrum op de campus te hebben voor na- en bijscholing. Daarnaast groeide de notie om conferentiegasten ook een plek voor overnachting aan te bieden.’

Nieuw restaurant

Bedoeling is het nieuwe restaurant van chef Sjors Riewald straks niet alleen hotelgasten aantrekt, maar gasten uit de hele regio. Riewald (voorheen hotel-restaurant De Broeierd ) heeft een kaart met daarop vooral Twentse producten. Het bestaande campusrestaurant – Faculty Club – verdwijnt met de komst van het hotel-restaurant. Schmand noemt het een ‘belangrijke toegevoegde waarde’. ‘Bij een volwassen hotelfunctie hoort een volwaardige keuken en restaurant. Die krijgen we gelukkig en dat geeft ons veel meer opties en flexibiliteit in het aanbieden van eten en drinken. Ook in het weekend en in de zomer.’ Het restaurant krijgt ongeveer 200 stoelen, het terras 60.

De 72 kamers worden verdeeld over vier kamertypes: comfort (42 kamers), superior (14), superior View (8) en panorama  (8) kamers. Het hotel mikt op zowel zakelijke als leisure gasten. Het oude hotel telt nu nog 64 kamers, de meeste hiervan geschikt voor slechts een persoon.

Naast het U Parkhotel komen er 445 studio’s voor internationale studenten in het pand De Hogekamp, dat jarenlang leegstond. Dit pand was voorheen het faculteitsgebouw voor Elektrotechniek en Technische natuurkunde. De hotelentree komt aan de ene kant, de studenten-ingang aan de andere kant.


 

Reageer op dit artikel