nieuws

Amsterdamse hotels zagen goede oktobermaand

Hotel 288

Met enkele grote congressen in de stad en het Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober, hebben Amsterdamse hotels een goede oktobermaand gedraaid, volgens onderzoeksbureau STR.

Amsterdamse hotels zagen goede oktobermaand

Interessant is wel dat, ondanks de toestroom van mensen naar Amsterdam voor Helitech International (16-18 oktober), de Offshore Energy Exhibition & Conference (22-24 oktober) en het Amsterdam Dance Event (17-21 oktober), de bezettingsgraad wel wat daalde. Daar stonden dan wel betere kamerprijzen en een betere RevPar tegenover.

De bezettingsgraad in Amsterdam in oktober daalde ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder met 1,4 procent naar 84,9 procent. De gemiddelde kamerprijs steeg in vergelijking met oktober 2017 met 3,2 procent naar 158,87 euro en de RevPAR klom 1,8 procet tot 134,96 euro.

Afgezet tegen het Europees gemiddelde doet Amsterdam het erg goed. Over heel Europa gezien was de bezettingsgraad in oktober 77,4 procent, 2,4 procent meer dan een jaar eerder. De ADR steeg liefst 6 procent, tot 116,15 euro. De gemiddelde RevPAR in Europa lag in oktober op 89,89 euro, 8,6 procent hoger dan oktober 2017. De flinke groeicijfers zijn voor een deel te danken aan markten die zijn hersteld na terroristische aanslagen, zoals Parijs en Brussel.