nieuws

Amy McPherson verlaat Marriott

Hotel 492

Marriott International heeft aangekondigd dat Amy McPherson, President en Managing Director van Europa, eind maart 2019 het bedrijf verlaat. McPherson, die al 32 jaar bij het bedrijf werkt, vertrekt om twee van haar passies na te streven: het ondersteunen van een startende onderneming in het Verenigd Koninkrijk waarvan zij een belangrijke investeerder is en meer tijd doorbrengen met haar familie in de Verenigde Staten.

Amy McPherson verlaat Marriott

‘Het is moeilijk om het leven bij Marriott voor te stellen zonder één van onze meest succesvolle, intern ontwikkelde leiders’, zegt Arne Sorenson, President en Chief Executive Officer, Marriott International. ‘Amy laat een indrukwekkende staat van dienst achter. Onder haar leiding is Marriott gegroeid van de 10e plaats in de totale verhuur van hotelkamers in Europa naar de huidige 2e plaats – een opvallende prestatie gezien de ingewikkelde economische en geopolitieke tijden waarin zij dit voor elkaar kreeg. Amy is een opmerkelijke leider geweest voor Marriott in Europa – zij kent onze cultuur als geen ander, was de drijvende kracht achter onze groei en innovatie en is een volmaakte professional. Ze zal gemist worden.’

McPherson trad in 1986 in dienst bij Marriott en ontwikkelde zich via een reeks sleutelposities, waaronder Vice President of Finance and Business Development, Senior Vice President of Business Transformation and Integration en Senior Vice President Revenue Management. Dit leidde tot haar promotie van Executive Vice President of Global Sales and Marketing, met verantwoordelijkheid voor de wereldwijde en buitendienstverkoop, marketing, Marriott Rewards, revenue management, e-commerce, wereldwijde reserveringsverkoop en klantenzorg en verkoopkanaalstrategie en -analyse. In 2010 werd McPherson gepromoveerd tot haar huidige functie waarin zij de activiteiten van Marriott in Europa leidde.

McPherson heeft een uitzonderlijk team en een uitzonderlijke organisatie in Europa samengesteld en haar prestaties tijdens haar bijna 10-jarige mandaat omvatten meer dan een verdubbeling van de omvang van het bedrijf, de wereldwijde lancering van de merken AC en Moxy en de voltooiing van de succesvolle integratie van de medewerkers en hotels van SPG in Europa.

McPherson zal gedurende het eerste kwartaal van 2019 bij het bedrijf blijven om te helpen met de overgang. Het bedrijf verwacht binnenkort de opvolger van McPherson aan te kondigen.

Over Marriott International

Marriott International is gevestigd in Bethesda, Maryland (Verenigde Staten) en bestaat uit meer dan 6.500 panden verdeeld over 30 toonaangevende hotel merken in 127 landen en territoria. Marriott beheert hotels, is franchisegever en verstrekt licenties voor timesharing van vakantie resorts over de hele wereld. Het bedrijf beheert ook het geprezen loyalty programma Marriott Rewards, waar The Ritz Carlton Rewards en Starwood Preferred Guest ook onder vallen.

Marriott nam in 2016 Starwood over, waarmee het de grootste hotelketen ter wereld werd. Marriott staat met een omzet in Nederland van 120 miljoen euro op plek 18 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven 2018.

Reageer op dit artikel