nieuws

Roel Oostrum executive chef van Blooming

Hotel 896

Roel Oostrum executive chef van Blooming

Roel Oostrum is benoemd als executive chef van Blooming hotel, Landgoed het Hof en Blooming Beach in Bergen.

Roel Oostrum volgt Menno Tromp op, deze laatste was chef-kok van Blooming en het management laat desgevraagd weten dat de executive functie voor de drie locaties nieuw is voor het bedrijf. ‘Voorheen was onze rolverdeling binnen het bedrijf anders,’ zegt Martijn Lindhout. Tromp is niet meer werkzaam als kok.

Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Een horecabedrijf dat bestaat uit drie locaties: het hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Blooming Beach. Blooming telt 130 hotelkamers en 26 vergaderruimtes. Met de blik op de warme dagen richt Oostrum als eerste zijn pijlen op het paviljoen.

Eind jaren ’90 kreeg Oostrum een bijbaan onder Michelin chef Alan Pearson, destijds bij Hotel-Restaurant Merlet. Hij verruilde de horeca-vakschool voor een koksopleiding. De wortels van zijn passie groeiden tijdens zijn stageplekken bij De Bourgondiër, De Vrienden van Jacob* en Restaurant Vermeer*.

Blooming Beach

Na zijn opleiding werkte Oostrum al even bij Blooming als souschef waarna hij zijn pad vervolgde bij Bistronomie ’t Parkje in Bergen en Rotisserie IJkgebouw in Alkmaar. Nu keert hij terug naar Blooming in de nieuwe positie als executive chef.

Oostrums invloed op de beachclub

Met het strandseizoen in zicht waait Oostrum als een frisse wind door het paviljoen. ‘Het concept kan het best omschreven worden als ‘blooming beach bowls’, comfort food in een bowl geserveerd in een strandsetting. Alle gerechten, vlees, vis of vega, hebben een tussengerecht-formaat en worden, afhankelijk van de trek, vergezeld door een bijgerecht of dip to share.’

De oorsprong van de gerechten ligt in de Hoftuin. Gedurende de jaren dat Oostrum niet bij Blooming werkte was hij toch wekelijks in de biologische moestuin van Landgoed Het Hof te vinden. ‘De  variatie aan eerlijke producten die daar verbouwd wordt inspireert me enorm. Naast walnoten en bloemen zijn er ruim 50 soorten groente, fruit en kruiden te vinden. In de rust die er heerst laat ik me inspireren tot een eindeloze hoeveelheid smaakcombinaties. Het is een onuitputtelijke bron van creativiteit en een prachtige weerspiegeling van de seizoenen. Dat haal je niet uit een boekje’, volgens Oostrum.

Zijn volgende stap, na het paviljoen, is om het hotel naar een hoger culinair niveau te laten groeien. ‘Daarnaast kan ik niet wachten tot het 17e -eeuwse Landgoed Het Hof haar volledige horecavergunning krijgt. Er is namelijk geen snellere route van tuin naar bord te bedenken. Zo geven we het woord ‘hofleverancier’ een geheel nieuwe betekenis. En aangezien we al het afval uit de keuken al composteren, zit het met onze circulariteit al meer dan goed.’


Reageer op dit artikel