nieuws

375 objecten uit beroemd Frans hotel Lutetia geveild

Hotel 281

375 objecten uit beroemd Frans hotel Lutetia geveild

Meubilair, kroonluchters en andere objecten uit het befaamde Parijse hotel Lutetia worden geveild. Het hotel ging in juli 2018 open na een vier jaar durende renovatie. Op 6 en 7 mei worden in totaal 375 voorwerpen geveild.

De prijzen variëren tussen de 30 euro en 30.000 euro. Het duurste object is de zogenoemde Sphynx, een bronzen sculptuur uit 1989 van Atelier Arman. Ook zijn wandlampen, schermen, roosters van liftschachten en gegraveerd bestek te koop.

Over hotel Lutetia

In 2014 kwamen zo’n 10.000 bezoekers op een andere veiling af. Dit na de renovatie die meer dan 200 miljoen kostte. De opbrengst was toen ongeveer 2,7 miljoen euro. Het luxe hotel in de Franse hoofdstad werd in 1910 gebouwd, in opdracht van warenhuis Le Bon Marché. Belangrijke klanten van het warenhuis konden in het hotel een overnachting boeken.

Beeldhouders Léon Binet en later, Paul Belmondo kregen opdracht om Jugendstil elementen toe te voegen. In de Tweede Wereldoorlog werd het hotel in beslag genomen door de bezetters. Na de oorlog diende het hotel als locatie waar mensen weer werden herenigd met familie en geliefden. In 2014 werd het hotel gerenoveerd.

Reageer op dit artikel