Rotterdam krijgt bioscoop en hotel naast Ahoy

Rotterdam krijgt bioscoop en hotel naast Ahoy
Fotocredits Stijn Poelstra.

Bij Zuidplein In Rotterdam-Zuid wordt het naast shoppen ook mogelijk naar de bios te gaan, een overnachting te boeken, of uit eten te gaan. Naast Rotterdam Ahoy verrijzen vanaf 2023 een bioscoop, parkeergarage, restaurants en een hotel.

Volgens onder meer de gemeente Rotterdam moet het gebied rond Zuidplein zo het 'bruisend stadscentrum' voor Rotterdam-Zuid worden. De contracten voor het nieuwe gedeelte van gebiedsontwikkeling Hart van Zuid zijn inmiddels getekend. Onlangs werd bij winkelcentrum Zuidplein het hernieuwde Theater Zuidplein geopend. De opening van het Rotterdam Ahoy Convention Centre staat nog op de planning. Medio 2023 wordt er naar verwachting begonnen met de bouw van de Pathé-bioscoop. Dit wordt de derde vestiging van de bioscoopketen in de stad. In de nieuwe parkeergarage komen zeshonderd parkeerplaatsen.

250 kamers

Het betreft een hotel met 250 kamers. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de beurs-, congres- en evenementenlocatie in vervulling. Onder welk merk het hotel gaat opereren, is nog niet bekend. Project Hart van Zuid, bouwcombinatie Heijmans/Ballast Nedam, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy tekenden een contract met Europese vastgoedontwikkelaar Foruminvest voor een nieuw te realiseren hotel met 250 kamers op het terrein van evenementenaccommodatie Ahoy. In 2022 opent volgens de betrokken partijen ‘een internationale hotelketen’ haar deuren.

Een hotel is altijd een grote wens geweest van Ahoy. Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy, zei bij de aankondiging: ‘Wij zijn enorm verheugd dat wij na een lang aanlooptraject nu de definitieve handtekening hebben kunnen zetten onder deze samenwerking. Met het hotel erbij wordt dit gebied straks echt een nieuwe hotspot in de stad.'

Aerjen Koeneman, directeur Foruminvest: ‘We zijn er trots op dat we met onze hotelexpertise een bijdrage kunnen leveren aan deze gebiedsontwikkeling. We ontwikkelen een modern hotel met 250 kamers voor een internationale hotelketen. Het hotel zal zowel aansluiten bij de zakelijke als bij de leisuremarkt.’