Hotel op komst in monumentaal fabriekspand Oisterwijk

Hotel op komst in monumentaal fabriekspand Oisterwijk

In een voormalige leerfabriek in Oisterwijk opent komende zomer een hotel met 68 kamers van de Turkse keten Tasigo. Het voormalige fabriekscomplex herbergt naast het hotel met bijbehorende faciliteiten straks ook kantoren en woningen.

Met het plaatsen van het glazen atrium aan de voorzijde is de buitenkant van het hotel gereed. Juni 2021 moet het hotel op het KVL-terrein in het centrum van Oisterwijk open. Voor het hotelaanbod in de Brabantse plaats een opsteker, nadat in 2019 na precies 100 jaar hotel Bos en Ven de deuren sloot.

Turkse keten naar Oisterwijk

Het hotel in het KVL-complex gaat onderdeel uitmaken van het merk Tasigo, meldt Brabants Dagblad (BD). Dit is het hotellabel van de Turkse projectontwikkelaar Polimeks, die het Oisterwijkse complex heeft gekocht en herontwikkelt. Op dit moment is er één Tasigo-hotel, in de Turkse stad Eskisehir.

Tot de leerfabriek in 2001 sloot was KVL een van de grootste werkgevers van Oisterwijk. Sindsdien is het terrein in fases opnieuw in gebruikgenomen. In 2019 verkocht de gemeente het complex aan Polimeks, schrijft BD. De projectontwikkelaar kwam vervolgens met het plan voor kantoren, 15 loft-woningen, vergaderruimtes, een parkeergarage en dus een hotel met 68 kamers.

Daarvoor werd van een U-vormig gebouw een L-vormig gebouw gemaakt waarbij het middendeel met een groot glazen dak en glazen pui is getransformeerd tot atrium.