Accor stelt chief sustainability officer aan

Accor stelt chief sustainability officer aan

Hotelbedrijf Accor heeft Brune Poirson de functie toegewezen van chief sustainability officer. Ze rapporteert rechtsreeks aan ceo Sébestien Bazin en treedt toe tot de directie. Haar rol wordt het vaststellen, aanjagen en monitoren van de doelstellingen en commitment van Accors duurzaamheidsstrategie. De functie van chief sustainability officer is relatief nieuw in de hotellerie, voor Accor is Poirson de eerste met deze rol.

Poirson wordt in haar rol als chief sustainability officer naast het vaststellen, aanjagen en monitoren van Accors duurzaamheidsstrategie ook verantwoordelijk voor de Accor Solidarity Foundation en het ALL Heartist Fonds. Ze start per 5 mei in haar nieuwe functie.

‘Accor loopt al ruim 25 jaar voorop als het gaat om het aanpakken van uitdagingen voor klimaat en mens als gevolg van de ontwikkelingen van reizen en toerisme’, zegt Accor-ceo Sébestien Bazin. Met het creëren van een nieuwe rol binnen de directie van Accor en het benoemen van Brune Poirson, wil ik dat wij als bedrijf opschalen in onze ambities en inzet voor het beschermen van mens en milieu. Daarnaast hoop ik dat we een frisse impuls geven aan onze inspanningen om lokale gemeenschappen te steunen in steden en gebieden waar Accor actief is. Op een positieve manier actie ondernemen om het klimaat te beschermen en de mannen en vrouwen die onze industrie aansturen, is een must. Ik wil dat we als Accor het goede voorbeeld geven door zowel gedurfd als baanbrekend te zijn.’

Bruno Poirson zegt zelf over haar benoeming: ‘Ik ben verheugd onderdeel te worden van Accor en om met mijn ervaring en overtuigingen bij te kunnen dragen. In deze nieuwe rol wil ik helpen om de visie te bevorderen die Accor sinds de oprichting heeft: positieve, eigentijdse en verantwoordelijke gastvrijheid tot leven brengen.’

Brune Poirson heeft zich altijd ingezet voor duurzame ontwikkeling en heeft zowel ervaring in de private als de publieke sector. Binnen de Franse regering pleitte ze voor de anti-afvalwet, die onder meer plasticvervuiling aanpakte. Tot voor kort was Brune lid van het Franse parlement en drie jaar staatssecretaris voor de milieutransitie. Ze was de eerste Franse persoon die werd verkozen tot vicepresident van de Milieuvergadering van de Verenigde Naties.