Conservatorium Hotel markeert 10-jarig bestaan met bijzondere suite

Conservatorium Hotel markeert 10-jarig bestaan met bijzondere suite

Het Conservatorium hotel in Amsterdam bundelt haar krachten met de wereldberoemde kunstfotograaf Bastiaan Woudt in een bijzonder 'Bastiaan Woudt Suite' waar de zwart-witfotografie van Woudt centraal staat. Zowel de kunstenaar als het iconische hotel vieren hun 10-jarig jubileum.

Het Amsterdamse Conservatorium Hotel heeft de wereldberoemde kunstfotograaf Bastiaan Woudt uitgenodigd als artist in residence om hotelgasten te verrassen met zijn onmiskenbare zwart-witfotografie. En niet zomaar, zowel de kunstenaar als het iconische hotel vieren hun 10-jarig jubileum. Om het eerste decennium van deze iconen te vieren, opent het hotel daarom de exclusieve ‘Bastiaan Woudt Suite’. Een inspirerende ruimte waar de indrukwekkende fotografie van Bastiaan Woudt centraal zal staan.

Kunst op een voetstuk

Het Conservatorium Hotel staat bekend om haar langdurige samenwerkingen met lokale en internationale kunstenaars waaronder Jasper Krabbé, Marie Cécile Thijs en kunstinstanties zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum.

Op deze lijst wordt nu ook de wereldberoemde kunstfotograaf Bastiaan Woudt toegevoegd. Zijn fotografie, waarin licht en schaduw samen dansen, is helemaal thuis in de gecomponeerde omgeving van het Conservatorium hotel en zal een jaar lang te zien zijn in de exclusieve Bastiaan Woudt Suite die door gasten tot oktober 2022 geboekt kan worden.

Monochroom minimalisme

Woudt’s fotografie wordt omschreven als monochroom minimalistisch: kunst met een vleugje surrealisme en toch ontroerend. Het speelt met de schoonheid van imperfectie en is geïnspireerd door fotografie uit de jaren 50, 60 en 70. Deze stijl combineert hij met de moderne in-camera methoden en postproductie voor een hedendaagse stijl.

Voor de gelegenheid is een Royal Duplex Suite van 71 vierkante meter omgebouwd. De suite met een hedendaags design met natuurlijke kleuren en donkere houten vloeren, vormt de basis om de fotografie van Bastiaan Woudt te tonen.

Tweede lustrum

Het hotel staat met de suite stil bij het bereiken van haar tweede lustrum en ook het eerste lustrum werd vijf jaar geleden uitgebreid gevierd. Het Conservatorium Hotel opende eind 2011 na een lange aanloop. Het hotel is gehuisvest in een 125 jaar oud pand, dat oorspronkelijk als Rijksspaarbank werd gebouwd. Meest recent huisde het Sweelinck Conservatorium er, waar de naam van het hotel een verwijzing naar is.

Het Conservatorium Hotel heeft 129 kamers, een 1000 vierkante meter wellnesskelder, een brasserie en een restaurant. De culinaire invulling wordt verzorgd door Schilo van Coevorden, die als executive chef verantwoordelijk is voor restaurant Taiko en Taiko Bar. Eind 2020 opende een tweede Taiko, in Dubai.

Begin dit jaar lanceerde het moederbedrijf achter Conservatorium Hotel The Set Collection. Het drietal hotels waar het Amsterdamse hotel onderdeel van uitmaakt, met zusterhotels in Londen (Hotel Café Royal) en Parijs (Hotel Lutetia) opereerde al onder de naam The Set. Door er nu een collectie van te maken, wordt de deur opengezet voor hotels van buiten de eigen groep.