FreshRecruitment
Hoe run je een restaurant in je eentje? 'Van de mise-en-place tot de afwas, al 25 jaar lang'
Hanneke Schouten (65) runt al 25 jaar lang in haar eentje restaurant Bouchon du Centre, in het centrum van Amsterdam.
Hanneke Schouten (65) runt al 25 jaar lang in haar eentje restaurant Bouchon du Centre, in het centrum van Amsterdam.
Luiten Van der Valk Beheer, een zelfstandige groep binnen het Van der Valk Concern, gaat zijn portfolio uitbreiden met nieuwe hotelacquisities in het centrum van Antwerpen en bij het Parijse vliegveld Charles de Gaulle.
De droom van ondernemers Bas Noorman en Lowie Jansen is werkelijkheid geworden met de opening van hun restaurant Bisous in Amsterdam. 'Bisous, wat 'kusjes' betekent in het Frans, is klassiek en sexy tegelijk,' aldus Jansen. Het restaurant biedt een avondvullende ervaring met eten, drinken, muziek en entertainment in een levendige setting.
Michelin hoopt dat meer vrouwen zich in de toekomst als chef-kok of restaurateur laten gelden. Die wens sprak de grote baas Gwendall Poullenec uit tijdens de lancering van de nieuwe gids in Frankrijk. De ceremonie werd er sowieso een voor in de boeken, doordat de jongste chef (35) ooit in één keer drie sterren bij elkaar kookte. 'Maar waar zijn de vrouwen?'
Bistro LOEVetDIE in Rotterdam heeft de publieksprijs 'Fijnste Franse Restaurant 2023' gewonnen. De Franse ambassadeur in Nederland reikte de prijs uit in de tuin van het Hilton in Amsterdam.
De Franse topchef Guy Savoy verliest met zijn gelijknamige restaurant, al zes jaar op nummer één in La Liste, na ruim 20 jaar de derde ster in de nieuwe gids voor Frankrijk. Ook Restaurant Christopher Coutanceau in La Rochelle gaat van drie naar twee sterren. Verder gaan zo'n 20 Franse restaurants van twee naar één ster.