nieuws

Hof van Sonoy overweegt vertrek

Restaurant

Restaurant Hof van Sonoy in Blokzijl denkt aan verhuizen. Eigenaar Paul van Staveren van de met één Michelinster bekroonde zaak overweegt om Blokzijl in te ruilen voor Emmeloord. In Emmeloord is opgetogen gereageerd, al noemt Van Staveren de jubelgeluiden ‘iets te voorbarig’.

Hof van Sonoy overweegt vertrek

Wat is er aan de hand? Paul van Staveren wil volgens De Stentor zijn huidige huurpand in Blokzijl kopen. Lukt dat niet, dan vestigt hij zich in de ‘hoofdstad’ van de Noordoostpolder, Emmeloord. Van Staveren denkt in januari meer te weten.

‘Te voorbarig’
Wethouder Willem Keur van Emmeloord kondigde deze week aan dat Hof van Sonoy verhuist naar zijn stad. ‘Iets te voorbarig’, zo laat Van Staveren weten. Wanneer de verhuizing doorgaat en het Hof van Sonoy zijn Michelinster behoudt, dan krijgt Flevoland voor het eerste een sterzaak in de provincie.

Grote plannen
Van Staveren is overigens sowieso van plan een horecazaak in Emmeloord te starten. Die moet komen in de Poldertoren, het opvallende gebouw waarmee de gemeente grote plannen heeft. Het pand moet ruimte bieden aan diverse organisaties waaronder de VVV.

Blikvanger
Het restaurant van Van Staveren moet echter de blikvanger worden. Het idee is om er een laagdrempelige zaak te starten zonder Michelin-ambities. Bezoekers hebben vanuit het restaurant uitzicht over de hele Noordoostpoler.

Zie ook:
Uitspraken en gerechten van Van Staveren

Hof van Sonoy overweegt vertrek

Reageer op dit artikel