Gertruda Hoeve beste van Euro-Toques

Gertruda Hoeve beste van Euro-Toques

Restaurant Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel is momenteel het beste restaurant van Euro-Toques. De eetgelegenheid van Evert Thielen werd op de EFFF in Maastricht uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar.

Volgens voorzitter Fred Dijsselbloem is de Gertruda Hoeve een voorbeeld voor velen. ‘De uitstraling van het restaurant is geweldig. Voor Euro-Toques heeft het restaurant afgelopen jaar nog een prima kookdemonstratie gegeven in Parijs. Verder verzochte het als eerste een proefsessie met onze mobiele keuken’, aldus Dijsselbloem.

1670
Restaurant Gertruda Hoeve is gevestigd in een historische hoeve uit 1670. Het gebouw was tot 1970 in bedrijf als boerderij. Het hedendaagse restaurant biedt plaats aan vijftig gasten. Het restaurant heeft een serre-wintertuin voor 24 personen. Daarnaast heeft het een terras voor veertig gasten. Sinds 1992 is Evert Thielen er de kok en Marlies Thielen de gastvrouw.

Weer Brabant
Tweede bij de verkiezing werd het Kookmuseum in Appelscha. Derde Restaurant Cadzandria in het Zeeuwse Cadzand. Met De Gertruda Hoeve blijft de restauranttitel in Brabant. Vorig jaar won De Goeikamer in Baarschot. Het jaar daarvoor ging de titel naar Het Heerenhuys in Waalwijk.