Scholieren die scholieren smaakkennis bijbrengen. Afgelopen week gebeurde het in het Openluchttheater Hertme nabij Almelo. Daar lieten leerlingen van de opleiding Facilitair Leidinggevende van Het ROC van Twente kinderen van R.K. basisschool Aegidius in Hermte ondermeer olijven, tomaten, komkommers, drop en pure chocolade proeven.
Spelenderwijs
Ook werd er een levend ganzenbord gespeeld. Hierbij moesten de kinderen spelenderwijs etenswaren herkennen. Ook leerden ze hoe ze moeten eten en hoe een tafel gedekt moet worden.
Doel van het project was om bewustwording van smaak te erkennen en om gezond te eten. ‘Onze leerlingen leren andere leerlingen hoe je moet proeven. Tevens hopen wij ze te enthousiasmeren voor een van onze opleidingen binnen de horeca van Het ROC van Twente’, aldus de ROC-docenten en initiatiefnemers Johan Mensink en André Hofman.
Zie ook:ROC Twente domineert NK Gastheer/Gastvrouw (jan, 2007)