nieuws

Franse kok Jean-Paul Abadie door Gault Millau bekroond

Restaurant

De Benelux-editie van Gault Millau laat nog even op zich wachten, tot 16 februari aanstaande, maar over de Franse uitgave is al wat bekend. Zo is Jean-Paul Abadie in Lorient uitgeroepen tot ‘Chef van het jaar 2004’. Verder zijn er zes veelbelovende koks onderscheiden en 21 regionale chefs. Onder deze laatste range zit bijvoorbeeld Alain Passard (regio Île de France). In totaal zijn er 4500 restaurants en hotels opgenomen in de Franse editie.

De gids over de Benelux verschijnt dit jaar voor de eerste keer. Op 16 februari is de perspresentatie in Den Haag. Eerder maakte Gault Millau al bekend dat er 400 Nederlandse eetadressen in de Beneluxgids staan. Twee Nederlandse restaurants hebben de hoge score van 19 op een schaal van 20 behaald. Om welke bedrijven het gaat, wilde uitgever Ronald de Groot niet verklappen.

De gids over de Benelux verschijnt dit jaar voor de eerste keer. Op 16 februari is de perspresentatie in Den Haag. Eerder maakte Gault Millau al bekend dat er 400 Nederlandse eetadressen in de Beneluxgids staan. Twee Nederlandse restaurants hebben de hoge score van 19 op een schaal van 20 behaald. Om welke bedrijven het gaat, wilde uitgever Ronald de Groot niet verklappen.

Reageer op dit artikel