nieuws

Nederlandse koks naar wedstrijd in Rusland

Restaurant

Weer maakt Nederland kans op een internationale kookprijs. Het nationale team van het Koksgilde strijdt deze week in Moskou tegen teams uit de hele wereld om de International Kremlin Culinairy Cup.

Nederlandse koks naar wedstrijd in Rusland

De wedstrijd voor landenteams wordt georganiseerd door de World Association of Chef Societies (WACS), de wereldwijde organisatie voor chef-koks met ruim 8 miljoen leden, waar het Nederlandse Koksgilde bij is aangesloten.

De afgelopen jaren heeft het Koksgilde op vergelijkbare wedstrijden diverse zilveren en gouden medailles gewonnen.

Chef d’equipe

Team Nederland staat onder leiding van chef d’equipe Bert van Manen, chef de cuisine bij Kandinsky in Scheveningen. Hij wordt onder meer bijgestaan door Marco Poldervaart, chef de cuisine van De Gastronoom in Harlingen en chef de mission Wynand Vogel.

Daarnaast heeft hij een team van nog zeven chefs de cuisine, pattissiers en een ROC docent bij zich.

Tiental teams

In Moskou nemen de mannen het op tegen een tiental andere teams van over de hele wereld. Veel valt te duchten van het Italiaanse team, dat vorig jaar samen met Duitsland een gedeelde eerste plaats haalde. Nederland deed toen niet mee.

Het team van Van Manen moet zich presenteren met een koud buffet met als thema ‘The Netherlands’ en met een driegangendiner voor honderd personen.

Olympische Spelen

Deze wedstrijd ziet het Koksgilde als een mooie stap richting de IKA 2008, de Culinaire Olympische Spelen, die volgend jaar in het Duitse Erfurt worden gehouden.

Vorige week won topkok Toine Smulders een individuele Europese wedstrijd, ook georganiseerd door WACS.

Zie ook:

Reageer op dit artikel