nieuws

Topkok opent zaak op Brussels station

Restaurant

De Belgische driesterrenchef Peter Goossens van het Hof van Cleve gaat koken op station Midi in Brussel. Ook heeft hij plannen voor een zaak in Londen.

Topkok opent zaak op Brussels station

Brasserie Peter Goossens, zoals de nieuwe zaak moet heten, wordt een echt vleesrestaurant met het beste vlees van over de hele wereld. Begin 2008 moet de brasserie open.

Vanaf station Midi vertrekken hogesnelheidstreinen naar Londen, Amsterdam en Berlijn, dus Goossens mikt op een internationaal publiek.

Eerder dit jaar opende Goossens al een brasserie met een heuse tartaarbar in het Brusselse Museum voor de Schone Kunsten. Hij lijkt hiermee de trend te volgen die in steden als New York en Londen al eerder opdook. Ook daar begonnen topchefs restaurants in musea en stations.

De 42-jarige Belgische topkok heeft ook vergevorderde plannen voor het openen van een restaurant in Londen. ‘Er wordt nergens echt Belgisch gekookt in die stad en daar wil ik verandering in brengen. Later komt ook Parijs aan de beurt’, zegt hij op Bouillonmagazine.nl.

Goossens Hof van Cleve in Kruishoutem, vlakbij Gent, heeft drie Michelin-sterren en liefst 20 punten van GaultMillau. Het staat op de 14e positie op de lijst van de vijftig beste restaurants van de wereld volgens Restaurant Magazine.

Reageer op dit artikel