nieuws

Eerste boek voor topkok Mario Ridder

Restaurant

Mario Ridder van tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden heeft zijn allereerste kookboek gepresenteerd, getiteld Mario & ik. Het is geen luxe salontafelboek geworden. De bedoeling is dat kookliefhebbers met het ‘Bookazine’ echt aan de slag gaan.

Eerste boek voor topkok Mario Ridder

Tijdens een perslunch aan de nieuwe chefs table in De Zwethheul werd het kookboek op woensdag 18 juli gepresenteerd.

De gasten kregen een aantal gerechten gepresenteerd die in Ridders debuutboek staan, of die in zijn volgende boek worden gepresenteerd. Het is namelijk de bedoeling dat Ridder een culinaire serie gaat maken. ‘Het is een nieuw concept’, zegt samensteller Jeroen van der Burgt. ‘Het is een combinatie tussen een boek en een magazine.’

Het boekt telt 120 pagina’s en slechts zes toprecepten. Elk recept wordt uitgebreid tot in elk detail uitgelegd. Ridder: ‘Het zijn recepten die op de kaart in de Zwethheul staan of hebben gestaan. Ik denk dat iedereen een topgerecht kan maken als het maar goed wordt uitgelegd. Vandaar deze aanpak’

Volstrekt uniek is de hulplijn die lezers aangeboden krijgen. Ridder is elke vrijdagmiddag bereikbaar van 15.30 tot 17.00 uur. Ook staan er boodschappenlijstjes in en is er ruimte vrijgemaakt voor aantekeningen.

Mario & ik is een uniek kookboek met een persoonlijk karakter. Het interview dat vader Ben Ridder met zijn zoon heeft, maakt het mede tot een bijzonder uitgave. Het boek kost 25 euro is verkrijgbaar bij de betere boekhandel. ISBN 978 90 4391 126 9.

Reageer op dit artikel