nieuws

Restaurant geeft aandeelhouders Fortis korting

Restaurant

Aandeelhouders van Fortis kunnen in een restaurant korting krijgen bij het nuttigen van een maaltijd. De restauranthouder, die zelf ook aandelen van Fortis bezit, wil zo zijn ongenoegen uiten over de snelle koersdaling van het aandeel en wil zo een gebaar maken naar alle gedupeerden.

Restaurant geeft aandeelhouders Fortis korting

Het gaat om restaurant Eclips in de Belgische kustplaats Oostende. Eigenaar Chris Verdonck kocht in juli enkele aandelen Fortis. Nu voelt hij zich bedrogen.

‘Het ene moment werd er verteld dat er geen problemen waren bij Fortis, vier dagen later werd de bank verkocht. Ik ging die bewuste vrijdag slapen met bankaandelen op mijn rekening, maandag stond ik op met een doos vol waardeloze kredieten’, aldus Verdonck in de Belgische krant Nieuwsblad.

Verdonck biedt aandeelhouders van Fortis 10 procent korting. Hij hoopt dat meer bedrijven zijn voorbeeld volgen. ‘Ik hoop dat deze actie een vervolg krijgt bij andere handelszaken in het land, van tankstations tot kledingzaken en grootwarenhuizen. De handelszaken maken dan op het einde van het boekjaar minder winst, en dus kan de staat minder belasting innen’.

Reageer op dit artikel