nieuws

SBS volgt bouw nieuw restaurant Ben van Beurten

Restaurant

Chef-kok Ben van Beurten, vooral bekend van Fifteen en Colour Kitchen, opent een derde restaurant waar kansarme jongeren de mogelijkheid krijgen om kok te worden. SBS6 volgt de bouw van het restaurant in Den Helder.

SBS volgt bouw nieuw restaurant Ben van Beurten

De verbouwing van het restaurant op de voormalige Rijkswerf Willemsoord is inmiddels in volle gang en ligt redelijk op schema. ‘Het wordt hard werken, maar we gaan er vooralsnog van uit dat we in januari open kunnen’, laat Van Beurten in Den Helder Actueel weten.

Ook de bouw wordt door SBS6 in beeld gebracht via het programma; de opnames daarvoor zijn al begonnen. Het tweede onderdeel van de zesdelige televisieserie is de selectie van een chef-kok voor het restaurant.

Om te bekijken wie wel en wie niet in aanmerking komt voor de functie van chef-kok, moeten de kandidaten kookopdrachten uitvoeren. ‘Die vinden plaats in heel Noord-Holland, maar zeker ook in Den Helder’, aldus Van Beurten.

De reden dat de kookopdrachten niet in het nieuwe restaurant zelf plaatsvinden, heeft te maken met het feit dat de opnames al in november van start gaan. ‘We willen graag bij de opening een chef-kok hebben, dus moeten we de wedstrijd voor die tijd hebben afgerond.’

Reageer op dit artikel