nieuws

Initiatief tegen honger slaat aan bij restaurants

Restaurant

Het initiatief ‘wij een maaltijd, zij een maaltijd’ slaat langzaam maar zeker aan bij restaurants. Organisatie ‘extraordinary ones’ wil met deze actie kinderen in derdewereldlanden aan een gezonde maaltijd helpen, doordat restaurantgasten twintig cent extra betalen voor een maaltijd.

Initiatief tegen honger slaat aan bij restaurants

De actie werkt vrij simpel: een restaurant dat aangesloten is bij de stichting vraagt twintig cent extra per geserveerde maaltijd. Een kind in een derdewereldland kan hierdoor naar school én krijgt een gezonde maaltijd.

Steeds meer restaurants doen mee, hoewel het gewenste resultaat nog niet is bereikt. Er staan nu 75 restaurants op de teller, dat moeten er duizend worden.

Al het opgehaalde geld van Extraordinary Ones gaat naar The Hunger Project. Voor iedere twintig cent kunnen zij een gezonde maaltijd serveren aan een kind. Deze maaltijd krijgen de kinderen op school, zodat ouders een extra reden hebben om hun kinderen daarheen te sturen.

In Maastricht heeft zich al een hele straat met restaurants aangesloten bij het project. Tom Hamaekers van Café van Bommel: ‘Het concept spreekt me enorm aan, omdat je met zo’n kleine bijdrage zoiets goed doet, terwijl je zelf ook van een maaltijd geniet.’

Bekijk ook de video van extraordinary ones:

Reageer op dit artikel